Na Ukrajinu vezla společnost Post Bellum nejen materiál za 4,5 mil. korun, ale tentokrát i něco navíc

Reportáž Hahn Profi

Elektrocentrály firmy Hahn & Sohn, které jsou určeny k zajištění elektrické energie v místech, kde je to nezbytně nutné, byly tentokrát vezeny s nákladem s daleko větším symbolickým významem. Na palubě vozu, mířícího na Ukrajinu, nebylo tentokrát nic menšího než prapor, který byl v roce 1968 potřísněn krví oběti invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa.  Skaut Petr Maišidr jej v srpnu 1968 před Českým rozhlasem do krve oběti namočil a uchoval pro budoucnost. 

Prapor symbolizující společnou zkušenost s ruskou agresí putoval přes Zborov a Kyjev až do Vuhledaru. Zástupci Post Bellum si plně uvědomovali důležitost svého nákladu coby symbolu odporu a boje za svobodu. Věděli, že tento prapor byl svědkem klíčových událostí naší historie a nese v sobě silný příběh. A právě ten se podařilo lidem na Ukrajině předat. Příběh o tom, že i přes těžké časy je možné najít sílu a odvahu k boji.

Naše firma si je vědoma poselství, které nezisková organizace Post Bellum svými aktivitami předává a je hrdá na to, že součástí humanitární pomoci Ukrajině jsou již polovinu letošního roku také elektrocentrály vyrobené právě naší firmou.


Přehrát reportážreporteraz 168 hod